Fötter som går

”Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: ”Din Gud är Konung!”
Jes. 52:7

Säkert har du någongång hört uttrycket ”mycket snack och lite hockey?” Att säga allt det där fina och bra, men inte omsätta det i praktisk handling. Kanske är det detta som Jacob i bibeln menar när han skriver i Jak.1:22:

”Var ordets görare, inte bara dess hörare, annars bedrar ni er själva. Om någon är ordets hörare och inte dess görare, liknar han en man som betraktar sitt ansikte i en spegel, och när han har sett sig själv i den, går han sin väg och glömmer genast hur han såg ut.”

Och visst är det väl lätt i livet att säga de där fina orden, men svårare att leva efter dem?

Det är en sak att tala om kost och träning - en annan sak att ta sig till gymmet en kall, snöig morgon och dessutom välja morötterna framför den franska nougaten, när sötsuget sätter in.

Det är en sak att tala om att leva för andra - en annan sak att bjuda in den besvärliga, smutsiga människan som står och knackar på din dörr för tionde gången denna veckan, och dessutom precis när familjen sitter i soffan och ska mysa..

Det är en sak att tala om allas lika värde - en helt annan sak när asylboendet planeras precis intill min tomt eller när uteliggaren som luktar av spya, urin och alkohol, ber om en kram..

Det här är svårt. Och man kommer till korta så många gånger, men ändå är det just detta vi är kallade till. Jesus gick just till dem som ingen annan gick till, Han rörde vid den oberörbare, Han talade inte bara om kärlek, Han var och är kärleken! Han tillhör riket ”tvärtemot” och Han kallar oss att följa Honom, följa Honom till den som ingen annan går till och Han vill ge oss kraft att orka och klara det!

Denna morgon ber jag att mina ord inte bara ska bli fina ord på en blogg, utan ord som förvandlas till praktisk handling. För kärlek är mer än ord. Jesus talade om kärlek, omsatte den i handling när Han gav sitt liv på ett kors för dig och mig.
Avslutar med en sångstrof från skivan ”Credo” med Carola:
”Låt mina fötter få gå, på vägar du vill jag ska vandra. Hela mitt liv vill jag tjäna Dig och berätta om Dig för andra”

Kram/Sofie