Saliga visshet

Hej på er alla! Undrens tid är inte förbi, jag tänkte börja skriva igen!! Har längtat efter det länge, men livet kommer ibland emellan..
Vi lever ju just nu i en speciell tid, då mycket är annorlunda mot vad vi är vana vid. Kanske känner du oro? Rädsla? Tvivel? Kanske har du många frågor?
Vi drabbas olika av det som sker. Någon drabbas fysiskt, någon annan på det psykiska planet. Någons arbete eller företag står på spel. För andra är det mer på avstånd.
Man kan känna sorg över nära och kära som man inte kan träffa. Några av er kanske känner ett lugn mitt i allt. Alla känslor är okej! Och låt oss få känna och reagera olika. 

Ett ord som jag tänker på i dessa tider är ovisshet. Ingen kan säga när det tar slut? Ingen kan säga hur det ser ut ens nästa vecka. Kommer gymnasieskolorna att kunna öppna till höstterminen? När kommer vi att kunna samlas till gudstjänst, söndagsskola, konferenser, konserter? Ingen vet. Ovisshet.

När jag satt inför Herren igår och funderade kring allt detta, kom en sång ur psalmboken till mig."Saliga visshet, Jesus är min. Himmelens glädje fyller mitt sinne. Född av Hans Ande, ren i Hans blod, får jag förtröstan, styrka och mod. Han är min glädje, Han är min sång. Honom jag prisar livsdagen lång."

Det är så mycket frågor, så mycket vi inte vet, men ett är säkert. Jesus är densamme alla dagar! Och när jag har tagit emot Honom i mitt hjärta, kan jag helt säkert veta att Han är min och jag är Hans. Han går med mig, bär mig, tröstar mig, tar min oro, mina tvivel och fyller mig med sin frid.
Tänk kära vän, att vi mitt i Corona-tider, eller vilka faser vi än går igenom,  kan sjunga varje dag:"Saliga visshet, Jesus är min!"

//Sofie

"Men åt alla dem som tog emot Honom gav Han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på Hans namn." Joh.1:12